home icon
Taxonomiemanagement
FacebookTwitterLinkedIn
Taxonomiemanagement
Uniforme, gestandaardiseerde en overtuigende content
banner icon

Uniform, standardized & compelling content

De meeste e-commercesites bieden productzoekers, productvergelijkers en online-advisors, waarmee consumenten en professionele kopers producten kunnen selecteren die aan hun specifieke behoeften voldoen. Met gestandaardiseerde producteigenschappen kunnen productattributen als selectiecriteria worden gebruikt, waardoor productanalyse mogelijk wordt. Om te voldoen aan de uitdagende standaardisatiebehoeften van geavanceerde e-commercesites, transformeren Icecat-redacteuren en -ingenieurs niet-gestandaardiseerde productgegevens van fabrikanten in volledig gestandaardiseerde Open Icecat-datasheets.

Voor de kenmerkwaarde 'hoogte' mogen bijvoorbeeld alleen cijfers worden gebruikt, en een indicatie van de gebruikte eenheid (bijvoorbeeld cm of inches).

Bovendien hebben high-end retailers doorgaans hun eigen eigen interne taxonomie. De Icecat-taxonomie is zo goed genormaliseerd en gedetailleerd dat deze altijd kan worden gebruikt om te de taxonomie van de retailer te matchen. Dit matchingproces omvat doorgaans een mappingproces.

High-level heeft Icecat een generieke taxonomie, plus een taxonomie of datamodel per categorie. In de generieke taxonomie van Icecat heeft het de ruwe productgegevens al getransformeerd voor 35777 merken in volledig gestandaardiseerde productinformatie. De Icecat-database bevat miljoenen geclassificeerde productgegevensbladen.

Wat zijn de standaardisatie-inspanningen van Icecat?
 • Identificatie van producten en digitale assets
 • Classificatie van producten en digitale assets (bv. correctie merknamen, categorisatie, toevoegen attributen)
 • Standaardisatie van attributen
 • Nauwkeurige productcontent
 • Geavanceerde zoekmogelijkheden (doorzoekbare attributen)
 • Mappingen van fabrikanttaxonomieën en naar retailer-taxonomieën
 • Standardisatie van productdata
  Definitie van een robuuste en toekomstvaste taxonomie per categorie
 • Merk en platform taxonomie-mappings
  Mappings van merktaxonomieën naar de taxonomie van Icecat. En mappings van de taxonomie van Icecat naar de taxonomieën van platformen (bijvoorbeeld die van Amazon of Google).
 • Productfinder
  Search engine voor channel partners.
Voor een betere gebruikservaring op onze website gebruiken wij cookies. Als u doorgaat op onze site gaan we ervan uit dat u hier geen bezwaar tegen heeft.